15 octombrie 2013

1.300 kg de DEEE-uri colectate de CCR România în cadrul campaniei „Reciclez, nu poluez!”

CCR România și compania Gremlin au desfășurat, în perioada noiembrie 2013 - mai 2014, campania "Reciclez, nu poluez!" în școlile și grădinițele din județul Constanța.

Campania a avut ca scop informarea și creșterea gradului de conștientizare al copiilor de gradiniță și al elevilor din ciclul primar și cel gimnazial cu privire la necesitatea colectării și reciclării responsabile a DEEE-urilor. Astfel că, timp de șase luni, 44 de grupe de gradiniță și 135 de clase din ciclul primar și gimnazial din județul Constanța au colectat surse de iluminat uzate și  deșeuri de baterii portabile prin intermediul CCR România, care a pus la dispoziție recipiente speciale pentru colectarea deșeurilor.

În cele două etape de colectare ale campaniei au luat parte 4.000 de participanți, care au colectat, în total, 774,25 kg de deșeuri baterii și acumulatori portabili și 529,77 kg surse de iluminat uzate. Primele trei clase, care au reușit să colecteze cele mai mari cantități de deșeuri în cadrul fiecărei etape, au fost recompensate de către organizatori cu echipamente sportive, seturi de mingi de tenis, rachete de tenis și badminton, mingi, rucsacuri, șepci și tricouri, iar cadrele didactice cu aparate foto digitale. Premiile pentru cea mai mare cantitate de deșeuri de baterii colectată - 85,73 kg - a revenit Grupei Voioșii Marinari din Grădinița Steluțele Mării Constanța [Side Cherim și Mărioara Savu], iar pentru cea mai mare cantitate de deșeuri de surse de iluminat colectată - 82,23 kg – a revenit Clasei a II-a B, din Liceul "Ioan Cotovu" Hârșova [Ilie Lică Ceaușu].

Marele premiu al campaniei, o excursie instructiv-educativă, a revenit clasei care a reușit să colecteze cea mai mare cantitate totală de deșeuri de baterii și surse de iluminat, cumulat, în ambele etape ale campaniei: Clasa a II-a B, Liceul "Ioan Cotovu" Hârșova, care a  colectat 111,90 kg.

Campania s-a desfășurat cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, Agenției pentru Protecția Mediului Constanța, Comisariatului Județean Constanța al Gărzii Naționale de Mediu și al Primăriei Municipiului Constanța.

 

***
CCR Logistics Systems RO, organizaţie colectivă licenţiată, pune la dispoziţia partenerilor – producători, autorităţi de mediu şi administraţii locale, consumatori finali – servicii de gestionare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice – DEEE prin CCR RELECTRA, precum şi a deşeurilor de baterii şi acumulatori prin licenţă prin CCR REBAT. CCR face parte din Reverse Logistics Group, companie multinaţională care operează în 25 de ţări ale UE precum şi în SUA şi Asia în domeniul gestionării deşeurilor şi are peste 70.000 de puncte de colectare şi contracte încheiate cu peste 3.000 de clienţi şi prestatori de servicii. Mai multe detalii pe www.rebat.ro şi www.relectra.ro.