11 iunie 2015

De Ziua Mediului 2015, CCR România a premiat participanții programelor ”Ne jucăm și reciclăm” și ”Viață pentru mediu, viață pentru om”

CCR România și Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare au organizat premierea participanților în cadrul programelor de educație ecologică ”Ne jucăm și reciclăm” și ”Viață pentru mediu, viață pentru om”, programe realizate în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, SC Alpin SRL și Clubul Lions, în perioada anului școlar 2014 -2015.

În cadrul programul ”Ne jucăm și reciclăm”, dedicat preșcolarilor din județul Satu Mare, au participat 37 de grădinițe. Cantitatea cea mai mare de baterii a fost colectată de Grădinița din localitatea Beltiug (50 kg) premiată cu un sistem de panouri solare. În cadrul proiectului s-a colectat o cantitate totală de 861 kg baterii.

Copiii implicați în proiect au participat la un eveniment organizat la Casa Verde, unde au realizat din materiale reciclabile ”Copacul vieții”.

În campania desfășurată în liceele și școlile din Satu Mare “Viață pentru mediu, viață pentru om” s-au înscris 28 de școli și 8 licee. Concursul s-a desfășurat pe două categorii: cantitatea cea mai mare de deșeuri de baterii și deșeuri de echipamente electrice colectate pe elev și prezentarea de către un cadru didactic a modului de implementare a programului “ Viață pentru mediu, viață pentru om” în unitatea de învățământ pe care o reprezintă.

În cadrul programului s-a colectat o cantitate totală de 11731 kg deșeuri de echipamente electrice și electronice, 360 kg deșeuri de baterii și 161 kg deșeuri de becuri (în cadrul programului s-au colectate și fracții de deșeuri reciclabile de carton, hârtie, plastic rezultând o cantitate totală de deșeuri colectate de 51 de tone).

Liceul romano-catolic “Hàm Jànos” a colectat cea mai mare cantitate de deșeuri, cu 34,12 kg/elev, cantitatea totală de deșeuri colectată a fost de 6914 kg (6850 kg deșeuri electrice, 51 kg deșeuri de baterii și 13 kg deșeuri de becuri). Premiul oferit de CCR România a constat în 20 de biciclete pentru liceu.

De-a lungul implementării celor două programe, componenta de colectare a fost asigurată de către CCR România, care oferă servicii de gestionare a deșeurilor de baterii și acumulatori portabili, dar și a deșeurilor de echipamente electrice și electronice.

Mai multe detalii pe rebat.ro și relectra.ro.