29 iunie 2015

CCR REBAT asigură colectarea selectivă în școlile din județul Constanța la Olimpiada Deșeurilor

Campania de conştientizare în domeniul colectării selective, “Olimpiada deşeurilor”, a fost organizată în județul Constanța în perioada 14 mai – 5 iunie 2015. CCR REBAT a susținut componenta de colectare selectivă pe toată perioada campaniei.

În cadrul acesteia au participat 59 de clase din zece școli din județul Constanța, care au colectat selectiv 3.242 kg de deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE-uri) și 196 kg deşeuri de baterii.
Au fost oferite premii pentru:

  • cea mai mare cantitate de baterii - Premiul “Bati cel Viteaz” - câștigat de clasa a V-a B de la Liceul teoretic „Decebal” (73 kg de baterii);
  • cea mai mare cantitate de DEEE-uri colectată selectiv - Premiul “Calculatorașul cel voinic” - câștigat de clasa I C de la Şcoala Gimnazială “Grigore Moisil” (324 kg);
  • cea mai mare cantitate totală de DEEE-uri și deșeuri de baterii - Premiul “Olimpiada Deseurilor 2015” – care a revenit clasei a VI-a A de la Liceul teoretic „Lucian Blaga” (600 kg de deșeuri).

Campania s-a adresat elevilor din clasele I – VIII din tot judeţul Constanţa, oferindu-le ocazia să colecteze selectiv. Olimpiada Deșeurilor este organizată de Gremlin Computer SRL și CCR REBAT, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa si Comisariatului Judeţean Constanţa al Gărzii Naţionale de Mediu.
De-a lungul implementării, componenta de colectare a fost asigurată de către CCR România, care oferă servicii de gestionare a deșeurilor de baterii și acumulatori portabili, dar și a deșeurilor de echipamente electrice și electronice.

  

 

CCR, organizaţie colectivă licenţiată, pune la dispoziţia partenerilor – producători, autorităţi de mediu şi administraţii locale, consumatori finali – servicii de gestionare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice – DEEE  prin CCR RELECTRA, precum şi a deşeurilor de baterii şi acumulatori prin licenţă prin CCR REBAT. CCR face parte din Reverse Logistics Group, companie multinaţională care operează în 25 de ţări ale UE precum şi în SUA şi Asia în domeniul gestionării deşeurilor şi are peste 70.000 de puncte de colectare şi contracte încheiate cu peste 3.000 de clienţi şi prestatori de servicii.
Mai multe detalii pe www.rebat.ro și www.relectra.ro.