30 septembrie 2015

CCR România partener în noua competiție

CCR România partener în noua competiție ,,Cel mai tare la reciclare,, desfășurată în perioada 23 Septembrie 2015 – 23 Septembrie 2016

 

Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Satu Mare a lansat cu ocazia Zilei Curățeniei, 23 Septembrie 2015, în cadrul unei conferințe de presă o nouă competiție județeană intitulată ”Cel mai tare la reciclare”.

Competiția a fost inițiată de APM Satu Mare în parteneriat cu Instituția Prefectului, ISJ Satu Mare, unități administrativ teritoriale și agenți autorizați pe colectarea selectivă a deșeurilor reciclabile.

CCR LOGISTICS SYISTEMS RO SRL și CCR REBAT RO SRL vor asigura suport agenților economici colectori înscriși în competiție ALPIN SRL, MONDOREK SRL, FLORISAL SA și CLEANMAN SRL.

În cadrul competiției se  va desemna ”Agentul economic colector al anului” de către un juriu pe baza materialului prezentat de fiecare agent economic participant, după următoarele criterii:

a) Cele mai multe contracte încheiate;

b) Cele mai mari cantităţi de deşeuri reciclabile colectate pe cap de locuitor;

c) Cele mai creative, inovatoare metode, instrumente de sensibilizare a populaţiei (cetăţeni, preşcolari, şcolari) în colectarea deşeurilor reciclabile.

Tot la finala competiţiei va fi premiat municipiul, oraşul sau comuna ,,Cel mai tare la reciclare,, stabilit după cantitatea cea mai mare de deşeuri reciclabile colectată pe cap de locuitor la nivelul localităţii, în perioada de derulare a competiţiei.

,,Localitatea anului la reciclare,, va beneficia de o zonă de picnic realizată conform Legii Picnicului, de către ,,Agentul economic colector al anului,, ca motivaţie pentru efortul depus de comunitate în beneficiul mediului.

Zona de picnic va fi amenajată în perioada imediat următoare finalei competiţiei pe o locaţie (domeniu public) stabilită şi asigurată de primăria localităţii.

 

Scopul competiţiei este acela de a minimiza cantitatea de deşeuri depozitate la depozitul ecologic al judeţului Satu Mare, prin impulsionarea colectării selective a deşeurilor reciclabile la nivelul întregii comunităţi sătmărene.